SAFEST RUST REMOVER HEAVY DUTY DEGREASER
Home
Safest Rust Remover
Ultra One Ontvetters
Restauratie gallerij
Getuigenissen
Vragen en Antwoorden
eShop
Contacteer ons
Waar te koop?
Pers artikelen en Links
Site Map
 
ECOLOGISCH
Vragen en Antwoorden


1. SafestRustRemover.

Dit is een zeer eenvoudig te gebruiken en zeer veilig product.
 
Volg Uw gezond verstand en U zal verbluffende resultaten zien in mogelijks enkele minuten tot enkele uren of dagen.

 Snel opstarten:

*Meng 4 delen water met 1 deel SafestRustRemover concentraat, de oplossing is nu klaar.
*Reinig eerst het te ontroesten voorwerp om olie, vuil en oppervlakte roest te verwijderen.
*Spoel het voorwerp en dompel het volledig onder in de SafestRustRemover oplossing gedurende 20 min.
*Check het verloop van het ontroesten geregeld. Laat zolang ondergedompeld tot alle roest weg is.
*Een hogere temperatuur versnelt het proces.
*Wanneer alle roest is verdwenen, spoel het voorwerp met water. Om te voorkomen dat het dadelijk opnieuw gaat roesten, doop
  het voorwerp even terug onder in de SafestRustremover oplossing en laat drogen.
Wanneer de oplossing heel vuil geworden is
  door herhaaldelijk ontroesten en er een residu achter
blijft, spoel het voorwerp af met water en sproei wat verse
  SafestRustRemover oplossing over het ontroeste voorwerp.
*Na besproeien laat men het voorwerp drogen .
*Zeer erg geroeste voorwerpen ( 5mm of dieper) moet men soms de ganse nacht (of langer) laten ontroesten.

 TEMPERATUUR.Warm water reinigt beter dan koud water De ideale temperatuur voor bewezen efficiëntie is 20°C tot 50°C. Dit betekent dat als je een object bij 20° kan ontroesten in 1 uur, het mogelijks tot 5 uur kan duren bij een temperatuur van 7°C.

 

VEILIGHEID. SafestRustRemover is zeer veilig maar respecteer de basis veiligheidsnormen. Hou SafestRustRemover uit de buurt van je ogen, indien het toch in je ogen komt, spoel dan met veel water. SafestRustRemover is normaal niet schadelijk voor de huid. Als je echter een open snee , een wondje of zweer hebt, draag dan handschoenen. Bij het morsen van SafestRustRemover volstaat het om water te gebruiken om het weg te spoelen.

 

 

EIGENSCHAPPEN. SafestRustRemover produceert geen Vluchtige Organische Componenten. Het heeft een zwakke milde geur. De kleur kan variëren van helder doorzichtig tot een gouden kleur naargelang de manier van bewaren en de temperatuur.

 

VOORBEREIDING: De te ontroesten voorwerpen moeten vrij zijn van modder, vuil, los roest, vet, olie, etc…Waarom? Omdat, zelfs al zal SafestRustRemover erin slagen het voorwerp te ontroesten, dit veel van de kracht van SafestRustRemover zal vergen. Vergelijk het met een auto: door wat voorbereidend werk kan U een autonomie halen van 1.000 km met een tank, als u niets doet dan zal de autonomie slechts 250km zijn. Dus een beetje voorbereiding scheelt veel in efficiëntie en houdbaarheid.

 

ONDERDOMPELEN OF BEVLOEIEN. Het hangt af van het te ontroesten voorwerp welke werkwijze de beste is.

 

1. Onderdompelen : Kleine of grote voorwerpen die los zijn of gemakkelijk los te maken kunnen het beste worden ondergedompeld in SafestRustRemover. Gebruik een recipiënt wat zo klein mogelijk is zodat de kleinste hoeveelheid SafestRustRemover nodig is om het ganse oppervlak te bedekken. Gebruik desnoods een plastiek zak en enkele houten balkjes om een recipiënt te maken.

 

2. Bevloeien: Ideaal voor grote stukken die niet gedemonteerd zijn. Het vereist een pomp om de SafestRustRemover continu over het te ontroesten oppervlak te doen lopen. Plaats een plastieken recipiënt onder het voorwerp zodat de pomp continu de vloeistof kan laten circuleren tot de roest is opgelost. U kan verschillende soorten pompen gebruiken maar een simpel pompje van het tuincentrum en een tuinslang heeft alles ontroest wat u op onze website kan zien.

VERDAMPING. Zoals bij ieder product op een waterbasis zal ook SafestRustRemover bij langdurige blootstelling aan de lucht of aan hitte water verliezen door verdamping. Hou de recipiënten zoveel mogelijk gesloten. Wanneer dit niet mogelijk is, noteer dan voor het onderdompelen de hoeveelheid vloeistof in de tank of emmer met tape of een markeerstift. Check de hoeveelheid terug op een later tijdstip wanneer het voorwerp uit de tank/emmer/… gehaald is. Als het niveau lager is dan voorheen dan kan u bijvullen met kraantjeswater tot aan de markering. OPGEPAST, wanneer er verlies is doordat de vloeistof kan wegsijpelen of dat bij bevloeiing niet alles in de tank/emmer/… terug komt vul dan niet bij met water. Als U dit toch doet dan zal de oplossing van SafestRustRemover verdund worden en zal dit de doeltreffendheid aantasten. Dus enkel bijvullen bij verdamping.

 


TOEPASSINGEN: het ontroesten van voorwerpen en oppervlaktes is enkel gelimiteerd door Uw verbeelding. Doordat SafestRustRemover zo veilig is kan U elke roest uitdaging aangaan. 
SafestRustRemover kan herhaaldeijk herbruikt worden tot de werking verminderd. Wanneer U gebruikte SafestrustRemover wil lozen, dan zal het ijzer gehalte van de oplossing aangeven welke de beste methode is. Meestal kan men het zonder problemen in de afvoer gieten. Om gebruikte safestRustRemover te bewaren, giet de oplossing door een zeef om de ijzer neerslag te verwijderen en stockeer de gezeefde oplossing in een fles of container met een goede stop om eventuele verdamping of verontreinigning te voorkomen. 

 

REACTIE MET MATERIALEN: SafestRustRemover  bevat GEEN ZUUR zodat U de vloeistof zonder problemen over allerhande oppervlaktes kan laten lopen : rubber, plastiek, dichtingen, pakkingen, stickers, glas, chroom, en de meeste verfsoorten. De enige reactie tot op heden was het zachter worden van de verf op een paar oude reproductie schokbrekers nadat ze 12 uur in de SafestRustRemover hadden geweekt.

 

WAT TE VERWACHTEN VAN SAFESTRUSTREMOVER? Na behandeling zou elk voorwerp of oppervlak een propere zuivere metaal  look moeten  hebben. Sommige voorwerpen hebben een langer contact nodig naargelang de dikte van de roestlaag en naargelang het een gegoten of machine bewerkt onderdeel is.

 

Een gegoten voorwerp is meer poreus en zal een langere contacttijd nodig hebben om alle roest te verwijderen. Een machinaal vervaardigd voorwerp is gladder en dit vereenvoudigd de roest verwijdering.

 

 Bij geverfde voorwerpen zal enkel de roestlaag die bovenop de verflaag zit verwijderd worden. Om de eventuele roest onder een verflaag te verwijderen moet eerst de verf verwijderd worden.

 

ZWARTE AANSLAG: Indien een voorwerp zeer lang in contact moet blijven met SafestRustRemover om alle roest te verwijderen kan het gebeuren dat er een zwarte residu laag tijdelijk op het voorwerp achterblijft( koolstof/ijzer). Dit gebeurd vooral wanneer de SafestRustRemover oplossing na veelvuldig gebruik vuil is geworden en een langdurig contact nodig is. Na het initiële ontroesten kan een voorwerp er gloednieuw uitzien maar om het laatste beetje roest te verwijderen wordt het nog wat langer ondergedompeld. Dan kan er zich een zwarte neerzetting vormen. Deze aanslag kan gemakkelijk verwijderd worden.

 

Vernevel een goede ontvetter ( wij raden Ultra One Heavy Duty of Ultra One G-5 ontvetter aan) over het voorwerp. Laat enkele minuten inwerken en verwijder met een borstel of een sponsje, spoel met water.  Droog het oppervlak dadelijk af en verf het of benevel het met verse SafestRustRemover  zodat er een tijdelijke beschermende laag gevormd word die oppervlakte roest tegengaat.Deze laag SafestRustRemover zou een bescherming moeten geven van +- 3 maanden tegen opnieuw roesten indien het voorwerp binnenskamers wordt bewaard in een droge omgeving. Indien het voorwerp buiten word bewaard zal een volledige bescherming nodig zijn ( check wat de fabrikant aanraadt).

 

Om het ontroeste oppervlak  te coaten of te verven volgt U gewoon de richtlijnen van de verfproducent om het oppervlak schoon te wrijven met de door hun aangeraden produkten.

 

 WEBSITE. We plaatsen geregeld foto’s van nieuwe toepassingen op de website. Neem een kijkje en stuur Uw foto’s door naar ultraonecorp@gmail.com

2. ULTRA ONE HEAVY DUTY DEGREASER, MULTI USE &  G-5

VEILIGHEID : ULTRA ONE HEAVY DUTY - MULTI USE & G-5 zijn zeer veilig maar respecteer de basis veiligheidsnormen. Hou ULTRA ONE HEAVY DUTY - MULTI USE & G-5 uit de buurt van je ogen, indien het toch in je ogen komt, spoel dan met veel water. ULTRA ONE HEAVY DUTY - MULTI USE & G-5 is normaal niet schadelijk voor de huid. Als je echter een open snee, een wondje of zweer hebt, draag dan handschoenen. Bij het morsen van ULTRA ONE HEAVY DUTY - MULTI USE & G-5 volstaat het om water te gebruiken om het weg te spoelen.
Ze zijn niet toxisch, niet kanker verwekkend, niet bijtend, ze bevatten geen fosfaten, produceren geen dampen, tasten de huid noch de omgeving aan, zijn geen gevaar voor oppervlakte water, zijn ecologisch en  bio afbreekbaar.

WAT TE VERWACHTEN VAN ULTRA ONE HEAVY DUTY - MULTI USE & G-5? Na behandeling zou het vuil en vet eenvoudig met water moeten kunnen weggeveegd met behulp van een spons of borstel. Sommige voorwerpen hebben een langer contact nodig naargelang de dikte van de vet- en vuillaag en naargelang het vet en vuil lang op het voorwerp/oppervlakte aanwezig is.  

 

EIGENSCHAPPENULTRA ONE HEAVY DUTY - MULTI USE & G-5 produceren geen Vluchtige Organische Componenten. Ze hebben een zwakke milde geur. De kleur kan variëren van helder doorzichtig tot een gouden kleur naargelang de manier van bewaren en de temperatuur. ze zijn niet toxisch, bevatten geen phosphaten, produceren geen dampen, zijn niet kanerverwekkend, zijn milieu vriendelijk, ecologisch en bio afbreekbaar. In geval van morsen kan het product simpelweg met water worden verwijderd.

VOORBEREIDING: De te ontvetten/reinigen voorwerpen moeten zoveel mogelijk vrij zijn van modder, vuil, los roest, vet, olie, etc…Vernevel ULTRA ONE HEAVY DUTY - REGULAR & G-5 over het te reinigen oppervlak, wacht 1 min tot 1 uur naargelang de dikte en de ouderdom van de vuile laag, reinig dan met behulp van veel water, een spons of een borstel.Er is geen andere voorbereiding nodig.

 

TOEPASSINGEN: het ontvetten/reinigen en ontgeuren van voorwerpen en oppervlaktes is enkel gelimiteerd door Uw verbeelding. Doordat ULTRA ONE HEAVY DUTY - MULTI USE & G-5 zo veilig is kan U elke uitdaging aangaan. 

 

REAKTIE MET MATERIALEN: ULTRA ONE HEAVY DUTY - MULTI USE & G-5  bevatten GEEN ZUUR zodat U de vloeistof zonder problemen op allerhande oppervlaktes kan gebruiken zoals: rubber, plastiek, dichtingen, pakkingen,  glas, chroom, tapijt, leer, textiel,tegels, ... en de meeste verfsoorten. Bij gebruik van  ULTRA ONE HEAVY DUTY - MULTI USE & G-5 op delicate oppervlakten zoals lederen zetels, natuursteen, texttiel, probeer eerst een beetje uit op een klein stukje.

SUPERIEURE REINIGING:
Zowel de G-5 ans de Ultra One Heavy Duty hebben een superieure reinigings werking. Laat het product 5 min op het oppervlak inwerken vooraleer het te wassen om de superieure reinigings kracht volledig te gebruiken.

VERDUNNEN VAN  ULTRA ONE HEAVY DUTY:
Ultra One Heavy Duty kan gebruikt worden om een waaier van verontreinigingen aan te pakken op een veilige en efficiente manier. Dit product is zo efficient dat voor verschillende toepassingen een eenvoudige water verdunning reeds voldoende is om zo de levensduur van uw aankoop te verlengen en geld te besparen. (Hieronder vind u een Verdunnings tabel met aanbevolen verdunningen). Wanneer U Ultra one Heavy Duty wenst te gebruiken om te ontgeuren, verdun dan niet meet dan 1 op 10. 

INDUSTRIELE/INSTITUTIONELE TOEPASSINGEN & VERDUNNINGS TABEL

Verdunnings sleutel

L - LICHT (100 tot 150 delen water) 
M - MEDIUM (20 tot 100 delen water) 
S - STERK (1:1 tot 20 delen water)

ULTRA ONE
HEAVY DUTY

Alle verdunningen zijn aanbevelingen. De te reinigen oppervlakten kunnen sterk varieren , wees dus klaar om de aanbevolen verdunningen aan te opassen (sterker of minder sterk) naargelang wat het beste werkt voor de job. Wanneer U Ultra One producten verdunt, altijd eerst water in de recipient gieten en daarna de Ultra One TRAAG toevoegen om schuimvorming te voorkomen.

LEES STEEDS EERST DE PRODUCT ETIKETTEN VOORALEER ULTRA ONE TE GRBRUIKEN

 

 

Aluminum

S

Auto's - Exterieurs

M

Bussen/Bestelwagens

M

Car Wash - Automatisch

M

carbon-koolstof afzettingen

S

Tapijten - algemeen *doe een Spot Test op een niet zichtbaar stukje om de kleurvastheid na te gaan*

M

Tapijten - Vlekken *Bevochtig de te reinigen oppervlakte met water. Sproei Ultra One Heavy Duty en laat 1-2 minuten inwerken. Wrijf in de vlek indien nodig maar niet schrobben. Neem op met een propere doek en water*

S

Chroom

M

Computers - kast

M

Computers - scherm

L

Beton

S

Bekleding  - Metaal

S

Hout

S

Diesel Fuel

S

Dompel Tanks & onderdelen Wasbakken

S

Motoren Ontvetten

S

Glasvezel

S

Vloer schrobber

S

No-Wax

M

Was verwijderen *Maak de vloer nat met warm water.Breng Ultra One Heavy Duty aan. Laat enkele minuten iwerken, spoel dan met warm water*

S

Vuilnis bakken en -containers

S

Algemene Reiniging

M

Glas & Spiegels

L

Vet Filters & recipients

S

Voegmortel

S

Keukens - keukenblad, muren, vloer, toestellen

S

Was - Volle trommel *Giet 1/4 beker niet verdunde Ultra One Heavy Duty in de trommel van de machine en verminder uw normaal waspoeder hoeveelheid met de helft.*

S

Was - Vlekken verwijderen

S

Was - Voorwas/week

S

Lampen

L

Smeermiddelen - machine vet, olie

S

Machines

S

Productie machines

S

Motorfietsen

S

Olie afzettingen

S

Verf voorbereiding

S

Hoge druk spuit

M

Douches, badkuipen & tegels

S

Rook & roet

S

Toilet

M

Bekleding - stof, leder *doe een Spot Test op een niet zichtbaar stukje om de kleurvastheid na te gaan*

M

Ventilatie openingen

S

Ramen 

L
 
HomeSafest Rust RemoverUltra One OntvettersRestauratie gallerijGetuigenissenVragen en AntwoordeneShopContacteer onsWaar te koop?Pers artikelen en LinksSite Map
NIET TOXISCH * ECOLOGISCH * VEILIG * EFFICIENT * NIET KANKERVERWEKKEND * GEEN FOSFATEN * BEVAT GEEN ZUREN* BIO AFBREEKBAAR *